"Claror a Casa" va ser l'espai virtual de difusió d'hàbits de vida saludables que la Fundació Claror va crear durant el confinament per la pandèmia de COVID-19 i que posteriorment s'ha convertit en el "Claror Live".
Arrel del confinament per la pandèmia de COVID-19, la Fundació Claror va crear un espai virtual de difusió d'hàbits de vida saludables, amb un doble objectiu:
- Clients 24 hores, els 7 dies a la setmana i els 365 dies, mantenint el vincle amb la massa social i proporcionant eines perquè mantinguin una vida activa i saludable tot i no poder sortir de casa.
- Impacte en la salut comunitària, oferint sessions d'activitats esportives en directe i en repositori de sessions gravades, consells nutricionals i plans d'entrenament personals.
Les activitat dirigides del "Claror a Casa" van ser molt diverses i per a tots els gustos i edats, però la Fundació Claror va voler parar molta atenció als grans i als petits de la casa. La graella diària, per exemple, contemplava activitats específiques per a les persones de més edat.
El més innovador, perquè no era una oferta que existís de manera presencial als Clubs, va ser le realització i transmissió d'activitats per fer en família: ioga, dansa, pilates o entrenament... a través de l'Instagram.
A més, el pavelló del Claror Marítim es va convertir, temporalment, en el pavelló de salut de l'Hospital del Mar i, com que el feed-back de totes les persones connectades al Claror a Casa va ser tan positiu, es va engegar una campanya de micromecenatge per donar suport a l'Hospital del Mar a través de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.
La campanya es va vehicular a través de les xarxes socials amb missatges del personal dels clubs Claror i també de moltes persones conegudes que van voler donar un cop de mà i el tret de sortida va ser una màsterclass especial per Sant Jordi, on es convidava a tothom a fer una aportació solidària.
Satisfacció clients. Es van produïr 42.627 interaccions i 2.165 comentaris d'agraïments.
Major notorietat de marca. Hi ha hagut un creixement signifi atiu a les xarxes socials: 175% més de seguidors a Instagram, 510% més a YouTube, un 25% més de videos publicats al YouTube i 33% més de visualitzacions al YouTube. Per altra banda es van enviar 97 Newsletters en els 3 mesos de confinament i es van subscriure 667 persones.
Crear valor sostenible.
Gestionar el funcionament i la transformació (Transformació digital).
Percepció dels grups de interès.
2020
8 dies
Sense especificar
- El 13 de març, l’Estat espanyol va decretar l’estat d’alarma i, amb ell, un confinament total de la població. La Fundació Claror tanca els Clubs, obren un Expedient de regulació temporal d’ocupació i als 8 dies presenten el "Claror a Casa".
- La Fundació Claror segueix accelerant el procés de digitalització i procuren mantenir una comunicació propera amb tota la massa social.
- Els canals per dur a terme aquesta bona pràctica van ser l'Instagram, amb 4 classes en directe al dia, el Youtube, amb el repositori de classes emeses i el Newsletter, amb 1 newsletter diari amb el pla d'entrenament, el consell d'alimentació i un repte per compartir a les xarxes socials.
- Quan la Fundació va augurar que el confinament aniria més enllà de 15 dies, es va decidir que la plataforma i els seus continguts fóssin accessibles per a tota la població, fins la reobertura dels centres esportius, ampliant els continguts de manera permanent.
- Després del confinament, l'espai virtual "Claror a Casa" es va convertir en el "Claror Live". D'accés exclusiu per les persones abonades i que permet oferir-los un plus important a tota l'oferta presencial al Club, a través de la pàgina web www.claror.cat.
Publicada el 27 oct. 2021
Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar